Svjetlo i sjena prema vašim željama
ROLETNE

ROLETNE

Image
Zaštita od vremenskih uvjeta i ušteda energije

Roletne imaju niz različitih svojstava

Svoju kuću obično gradite za nekoliko generacija, zbog čega biste trebali investirati u visokokvalitetne sisteme roletni koji ne samo da pružaju udobnost, već i održavaju vrijednost vaše nekretnine. Prozori, a time i najosjetljivija sučelja između unutrašnjosti i vani, učinkovito su zaštićeni od vremenskih nepogoda.

Drugi bitan čimbenik je ekonomična gradnja, koja održava potrošnju energije vaše kuće što je moguće nižom, zahvaljujući učinkovito izolacijskim roletama. Zahvaljujući ekološki prihvatljivim profilima punjenim pjenom, naše roletne pružaju dodatnu zaštitu od vanjske buke koja utječe na vaš posebno miran san.

PODFASADNA ROLETNA

Kutija se sastoji od kombinacije aluminijskog lima i visokokvalitetnih ekstrudiranih profila, što povećava trajnost i kvalitetu cijele rolete. Namjenjen za ugradnju ispod ili unutar fasade. Izolacija je u potpunosti odvojena od stolarije, što znači da zadovoljava najnovije standarde energetske učinkovitosti i može dugoročno uštedjeti budžete kupaca.

Imate izbor između elemenata izrađenih od plastike s izolacijskim omotačem od stiropora s unutarnje strane i elemenata izrađenih od tvrde pjene. Za što god se odlučili, obje vrste roleta karakteriziraju optimalne vrijednosti toplinske izolacije. Ovisno o sistemu, komarnik se također može integrirati i naknadno opremiti motornim pogonom ili radiom ili upravljanjem pametne kuće.

Image
Image

OVALNA ROLETNA

Ovalna kutija ima iste karakteristike kao i kutija 45° koristi se za otvore kod renoviranja, dolazi sa mogućnošću ugradnje komarice ili bez nje.
Ovalna kutija za rolete izrađuje se ekstruzijom. U tom se procesu visokokvalitetni aluminij rastali i potom istiskuje iz oblikovanog otvora pod velikim pritiskom. To omogućuje stvaranje mnogo složenijih oblika s posebno lijepom završnom obradom. Posebna pažnja posvećena je okrugloj kutiji za roletne, koja se kod ovog sistema postavlja direktno na vanjsku stranu fasade ili se pričvršćuje na okvir prozora. U oba slučaja je jasno vidljiv i stoga posebno fino razrađen. Da biste zaokružili sliku, možete birati između velikog izbora boja i drvnih dekora te sastaviti svoje roletne individualno po svom ukusu. Ukoliko niste sigurni, naš kompetentan tim rado će vas savjetovati.
Ovalna kutija daje prozoru elegantan i luxuzan izgled a cjenovno je povoljna. Može biti sa ili bez komarnika. Dimenzija kutije ovisi o velični prozora. Način upravljanja može biti na gurtnu, kurblu ili elektromotor. Ovalna kutija se može montirati na više načina.

POLUOVALNA ROLETNA

Bilo kao element dizajna fasade ili kao praktičan proizvod za naknadnu ugradnju poluovalne rolete uvijek blistaju izvrsnom kvalitetom i beskompromisnom funkcionalnošću. Robusne aluminijske ploče izuzetno su otporne na vremenske uvjete i stoga idealne za vanjsku upotrebu. Ovisno o Vašim željama možete bojama uskladiti kutiju za rolete kao i lamele i vodilice. To stvara uzbudljive akcente na fasadi.
Ako želite uljepšati vaš izgled zgrade , predlažemo vam aluminijsku poluovalnu kutiju. Kutija poluovalne roletne se sastoji iz dva dijela : leđni dio , što je idenntično većini roleti i zaobljennim prednjim dijelom koji služi kao servisni poklopac. Poluovalna roletna može biti sa ili bez integriranog komarnika. Način upravljanja može biti na gurtnu, kurblu ili elektromotor.

Image
Image

ROLETNA 45

Ove roletne karakterizira dizajn zakošen pod kutom od 45°, zbog čega kutija za rolete izgleda manja i tako se bolje uklapa u cjelokupnu sliku objekta. Osobito je prikladan za već završene objekte, jer se prednje rolete mogu jednostavno naknadno ugraditi na prozor. To nudi veću sigurnost i dodatnu zaštitu od prekomjerne topline ljeti ili gubitka topline zimi. Kada su zatvorene, prednje postavljene rolete također nude idealnu zaštitu od buke za dobronamjernu tišinu.
Kutija 45° dostupna je u dimenzijama 137, 165 i 180 mm (visina kutije) i u potpunosti je izrađen od aluminija. Aluminijski oklopni profili ispunjeni su pjenastom termoizolacijskom pjenom (PUR) u oklopnim komorama. Odabrana paleta boja od 9 standardnih boja ili na zahtjev boja prema RAL-u omogućuje individualni dizajn koji odgovara izgledu prozora.

EXTE ELITE

EXTE ELITE XT kutija veličine 200 x 220 i 240 x 255 sa prikazom otvaranja za održavanje sa unutrašnje strane i integriranom komaricom između roletne i prozora.
Sa svojim principom platforme EXTE ELITE sistem kutije za roletne nudi optimalno rješenje za svaku situaciju. U klasičnom dizajnu poklopac za održavanje otvara se sa unutrašnje strane. To omogućuje najširi mogući pristup za održavanje roletni i unutarnjim dijelovima. Opcija postavljanja komarice sa i bez aluminijske zaštite je moguća pri ugradnji kutije ili naknadno po zahtjevu kupaca.

Image
Image

EXTE EXAKT

Kutija je dostupna u dvije dimenzije , a one su kompatibilne sa svim dizajnima profila za prozore.
Velika prednost EXAKT sistema je lako umetanje roletne u kutiju. Čitav pogon sa roletnom može biti umetnut uz pomoć univerzalnih nosača u kutiju. Ovaj sistem ne čini samo ugradnju jednostavnijom nego i omogućuje lagan pristup za održavanje ili zamjenu dijelova.
Specijalna pozornost je posvećena spajanju prozorskog profi la i kutije roletne. Adapter lajsna se klipuje na prozorski profi l još u radionici. Prozor i roletna mogu se odvojeno transportirati na mjesto ugradnje, što je ekonomično i smanjuje troškove. Na mjestu ugradnje kutija roletne se jednostavno montira na prozorski profil laganim potezom uz prepoznatljivi ‘’klik’’ što znači da je kutija montirana na profil.

PVC nadgradna kutija

Jedna kutija više mogućnosti.
Kutija se može staviti pod fasadu sa vanjske strane a unutarnja blenda sa strane se može otvoriti u slučaju revizije. Kutija se može obložiti fasadom sa vanjske strane a unutarnja blenda sa strane se može otvoriti u slučaju revizije.
Revizija ispod kutije je optimalno rješenje. Donja blenda se otvara po potrebi. Prednost ove verzije je ta što se kutija obloži fasadom i sa vanjske i unutarnje strane , a revizija se u tome slučaju može vršiti u donjoj zoni kutije.

Također prednost ove kutije je u tome što se komarnik može naknadno ugraditi u već ugrađenu kutiju na prozoru.
Veličina kutije ovisi o dimenziji otvora tj visini prozora. Način upravljanja može biti na gurtnu, kurblu ili elektromotor.

Image
Image

Rolete s integriranim komarnikom

Integrirani komarnik u roleti proširuje prednosti roleta kao što su privatnost i zaštita od topline/hladnoće na učinkovitu zaštitu od dosadnih insekata. Komarnik je integriran izravno u kutiju za rolete i tako se uklapa u dizajn rolete. Unatoč tome, rolete i komarnici mogu se podizati ili spuštati odvojeno jedni od drugih.

Imate mogućnost opremiti svoje prednje rolete integriranim komarnikom. Rolo zavjesa se vodi u posebnim aluminijskim vodilicama koje su nešto uže i skrivene neposredno iza vodilica rolete. Komarnik također ima vlastitu osovinu koja je integrirana u kutiju za rolete.

UPRAVLJANJE ROLETNAMA

Moderne rolete danas imaju elektronički pogon s ugrađenim motorom i daljinskim upravljačem ili zidnim prekidačem. Klasični pogon roleta pak ima remen ili ručicu pomoću koje se rolo zastor može ručno dizati ili spuštati.

Želite li imati sve na jednom mjestu i pod kontrolom? Tada je inovativni sustav SmartHome idealno rješenje. Zahvaljujući modernoj tehnologiji, pametnim telefonom ili tabletom ne možete upravljati samo svojim roletama, već i svim ostalim ulazima u svoju kuću. Sigurno provjetravanje također je moguće kada ste u pokretu i nikada se više ne morate pitati jeste li zaista zaključali vrata. Sve se radi na dodir prsta i možete se usredotočiti na važne stvari u životu.