Svjetlo i sjena prema vašim željama
VANJSKE ŽALUZINE

VANJSKE ŽALUZINE

Image
Igra sa svjetlom i sjenom!

VANJSKE ŽALUZINE

Vanjske žaluzine nude najbolji mogući način usmjeravanja i mjerenja dnevnog svjetla prema potrebi. Stabilne aluminijske lamele pojedinačno se kontroliraju pomoću sistema za vođenje kabela i mogu osigurati zasjenjenje bez koraka. To vas štiti od pretjerane vrućine i zasljepljujućih sunčevih zraka tijekom podnevne vrućine i omogućuje vam uživanje u blagoj svjetlini popodne.
Osim toga, vanjske žaluzine pružaju učinkovitu zaštitu od topline, što zauzvrat omogućuje uštedu dragocjene energije.

LAMELE - srce sistema

Vanjske žaluzine osiguravaju dozu sunčeve svjetlosti prema potrebama. Oni usmjeravaju svjetlo ili ga potpuno zaklanjaju. Osnovni element za to je lamela. Dostupna je u različitim oblicima i materijalima, a upravlja se pomoću vodilice za kabel duž bočnih vodilica. C-lamela, npr. u 80 mm, može se opisati kao klasična. Također je poznata kao lamela s prirubnicom i ima konveksno-konkavni oblik. Blaga krivulja osigurava optimalnu kontrolu svjetla i omogućuje jednostavno odvođenje kišnice. Time se uklanja prljavština s površine.
Vanjska Z lamela žaluzinama omogućuje poboljšano zamračenje i slabu vidljivost izvana zahvaljujući linearnom, blago pomaknutom izgledu. U slučaju nagnutog položaja, kišnica također može jednostavno kapati ovdje bez nakupljanja u udubljenjima.

Image
Image

VANJSKE ŽALUZINE C80

Vanjske žaluzine C80 temelje se na aluminijskim lamelama čiji presjek podsjeća na oblik slova C. Visoka kvaliteta komponenti i tehničkih rješenja čini sustav C80 učinkovitom, trajnom vanjskom zaštitom od sunca za stambene, uredske i poslovne zgrade. Prilikom odabira varijanti sustava C80 možete birati između nekoliko vrsta panela ovisno o primjeni.
Zahvaljujući obostrano zakretnim lamelama, C-oblik vanjskog žaluzina omogućuje precizno reguliranje zasjenjenja i propuštanje sunca u stambeni prostor točno onoliko koliko je potrebno. Vanjske žaluzine C80 mogu se pokretati pomoću ručice ili motora ili spojiti na sustav Smart Home. Ovisno o Vašim zahtjevima, vodilicu za letvice izrađujemo kao profilnu vodilicu ili vodilicu sajle.

VANJSKE ŽALUZINE Z90

Vanjske žaluzine Z90 su funkcionalan i provjeren sistem zaštite od sunca kojim se može upravljati električno i ručno. Konstrukcija ovih žaluzina je ekstrudirani aluminij, kao i aluminijske lamele koje u presjeku podsjećaju na slovo Z. Dizajn lamela sprječava savijanje profila i prekomjerno trošenje remena i tekstilnih elemenata, što osigurava dugotrajan, učinkovit rad. Njihov jedinstveni oblik čini ih gustom sjenom, osigurava gotovo potpuno zamračenje kada su potpuno zatvoreni.
Vanjske žaluzine Z90 dostupne su u nekoliko varijanti koje se međusobno razlikuju po vrsti vodilica, kazeta i načinu ugradnje. Mogu se ugraditi i kao podfasadna verzija. Vanjske žaluzine moguće je kombinirati na modularni način, stvarajući sveobuhvatan i vizualno ujednačen sistem zasjenjenja velikih fasada.

Image
Image

UPRAVLJANJE

Ručno upravljanje vašom zaštitom od sunca uz dosadno povlačenje remena ili ručica stvar je prošlosti. Olakšajte si život motoriziranom zaštitom od sunca tvrtke Somfy i uživajte u praktičnom upravljanju pomoću prekidača i gumba ili daljinskog upravljača. U kombinaciji s inteligentnom tehnologijom upravljanja, možete postaviti fiksna vremena otvaranja i zatvaranja vaše zaštite od sunca i više ne morate žuriti od zaštite od sunca do zaštite od sunca da biste sami upravljali njome.

Posebno praktično: Možete jednostavno simulirati svoju prisutnost kada niste kod kuće i tako lako odvratiti potencijalne provalnike. S motoriziranom zaštitom od sunca uživate u mnogim prednostima: štedite vrijeme, snagu i energiju te dobivate dodatnu sigurnost. U kombinaciji sa senzorima za sunce, vjetar i kišu, vaša se zaštita od sunca pomiče automatski i automatski je zaštićena od nepovoljnih vremenskih uvjeta.

BROJNE MOGUĆNOSTI DIZAJNA

Ne samo da možete odabrati odgovarajuću boju lamela. Kutija, vodilice i donja letvica također se mogu dizajnirati prema vašim željama odabirom određene boje. Boja lamela može odstupati od boje ostalih komponenti, što Vam daje još veću slobodu dizajna.
Nudimo mnoge popularne standardne boje kao i ekskluzivne posebne RAL boje za dizajn ostalih vanjskih elemenata žaluzina. Osim suptilnih sivih i smeđih tonova, za zaštitu od sunca možete odabrati i trendovske boje kao što su oker smeđa, zelena mahovina ili čelična konstrukcija.

Naravno, također možete dizajnirati sve komponente sjenila u istoj boji. Za to su posebno prikladne popularne boje antracit siva i svijetlo siva.

Image
Image

Savršeno rješenje protiv komaca za svaki prozor

Robusna i gotovo nevidljiva, zaštita od insekata i peludi čini učinkovitu barijeru bez kemikalija protiv komaraca, osa i sl. Tkanine za zaštitu od insekata izrađene su od vrlo fine i otporne na trganje stakloplastike ili čelične tkanine.
Asortiman modela uključuje rolo zavjese protiv insekata; -Zatezni okviri kao i klizni i rotirajući okviri od aluminija. Dostupni u mnogim RAL bojama, rolo zavjese ili okviri mogu se prilagoditi svakoj građevinskoj situaciji.